Onteigening
In Nederland hebben we beperkte ruimte. Agrarische ondernemers worden dan ook steeds vaker geconfronteerd met plannen van de overheid. Dit kunnen plannen zijn voor het bouwen van huizen of industrie maar ook natuurontwikkeling of infrastructuur.
Deze plannen betekenen dat voor uw huidige agrarische activiteiten geen plaats meer is. Een onteigening is dan een middel van de overheid om hun plannen te realiseren.
In eerste instantie probeert de overheid overeenstemming te bereiken met u als ondernemer over het verkopen van het eigendom. Dit wordt de minnelijke fase genoemd. Wilt u uw eigendom niet verkopen of wordt er geen overeenstemming bereikt over de hoogte van de schadeloosstelling? Dan kan de overheid overgaan tot de gerechtelijke onteigening.
Het kan soms jaren duren voordat er duidelijkheid is in een onteigeningszaak. Daarom is de hulp van een onteigeningsdeskundige onmisbaar.
Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van dit proces. Wij maken de ‘schadeberekeningen’ en voeren de onderhandelingen. Naast het financiële resultaat is het ook belangrijk om de fiscale en juridische aspecten goed in het oog te houden. De onteigeningsdeskundigen van De Koning en Witzier kunnen u bij dit proces begeleiden.
Komt of zit u in een onteigening? Neem contact met ons op zodat we u kunnen adviseren.